Op het zonnige sportpark “Scheurserve” was het afgelopen een ware doelpuntenfestijn bij de wedstrijd tussen Sparta en de Esch uit Oldenzaal. Aan het einde van de wedstrijd stond de stand van 7-4 op het scorebord en deze overwinning voor Sparta was wel verdiend. Voor de neutrale supporter was deze wedstrijd met 11 doelpunten genieten natuurlijk maar daar zullen beide trainers wel anders over hebben gedacht. Waarom krijg je zeven doelpunten tegen en waarom laat je de tegenstander, die je volledig in de tang hebt, terugkomen in de wedstrijd? Genoeg huiswerk dus voor hen deze week om te voorkomen dat dit de volgende keer weer gebeurd.

Sparta begon dit keer wel goed en scherp aan de wedstrijd en zette de Esch direct onder druk. Na enkele kleine mogelijkheden van Daan Akkerman en Imar Bult, die beiden hun inzet gekeerd zagen door de goalie van de Esch, was het in de 23e minuut wel raak voor Sparta. Over de rechterkant kwam Bram Heesen goed door en zijn voorzet op Alessio Pinna was op maat. Met een slimme voetbeweging raakte hij de bal voldoende om de keeper te passeren en scoorde hij de 1-0. Enkele minuten later speelde hij de diepgaande Imar Bult op tijd aan. deze zag de keeper uit zijn goal komen en met een bekeken lob scoorde hij de 2-0. De wedstrijd was een half uur onderweg en Sparta leek al op rozen te zitten omdat de Esch nog niet in de buurt van het doel van Sparta was geweest. Maar bij de eerstede beste mogelijkheid maakten ze daar wel dankbaar gebruik van en scoorden de aansluitingstreffer. Een verre ingooi werd door iedereen gemist en toen besloot de spits van de Esch er maar een voet tegen aan te zetten 2-1. Sparta pakte de draad weer op kort voor rust was het verschil weer 2 doelpunten door alweer een treffer van Alessio Pinna. Dit was trouwens ook de mooiste aanval van deze wedstrijd met goed combinatiespel. Via 4 schijven werd Danny goed vrijgespeeld en zijn voorzet was perfect op maat voor Alessio. Met een prachtige aanname op de borst schoot hij daarna da bal vanuit de lucht strak en onhoudbaar in de hoek, 3-1. Dit was tevens de ruststand.

Direct na rust probeerde de Esch om weer in de wedstrijd te komen en kreeg vanaf de aftrap al een vrije bal op de rand van de zestien meter. De eerste poging ging in de muur maar de tweede poging ging maar net langs de paal van het S0parta doel. Nadat Sparta eerst nog in de 60e minuut de stand op 4-1 had gebracht door Jorn Jonge Poerink begon de meest bizarre fase van deze wedstrijd. Binnen 10 minuten kwam de Esch op gelijke hoogte met Sparta dat even helemaal de kluts kwijt was. Elke aanval van de Esch werd afgesloten met een doelpunt en het werd de doelpuntenmakers ook wel heel makkelijk gemaakt door de verdedigers van Sparta. Een schot van dichtbij, kopbal bij de 2e paal en een intikker zorgden ervoor dat de stand in de 74e minuut 4-4 was. De Esch kwam uit een verslagen positie terug en hoopte op nog meer en dacht misschien wel om met een overwinning weer naar huis te keren. Maar toen kwam de veerkracht van de routiniers naar boven bij de aanvallers van Sparta. Enkel minuten na de gelijkmaker van de Esch ontsnapte Danny Reinders aan zijn directe tegenstander en zijn voorzet werd knap binnengeschoten door Daan Akkerman, 5-4. En met een prachtige solo langs diverse verdedigers van de Esch schoot Danny Reinders kort hierna zelf de 6-4 binnen. Dit was voor hen nog niet voldoende want Daan Akkerman schoot in de 90e minuut nog de 7-4 binnen na een mooie actie van de ingevallen Luuk de Haan. Zo eindigde dit doelpuntenfestijn in een 7-4 overwinning voor Sparta dat volgende weer thuis mag spelen. Dan speelt het tegen ZAC uit Zwolle en die wedstrijd begint om 14.30uur.

Opstelling: Bryan Jonkers, Bram Heesen (82. Randy Pater), Maikel Boelema, Tim ter Huerne, Koen Kremers (82. Atif Arabou), Jorn Jonge Poerink, Davide Poledda, Alessio Pinna (75. Luuk de Haan), Imar Bult, Danny Reinders, Daan Akkerman.

23 minuut 1-0
31 minuut 2-0
35 minuut 2-1
42 minuut 3-1
60 minuut 4-1
67 minuut 4-2
69 minuut 4-3
74 minuut 4-4
76 minuut 5-4
78 minuut 6-4
90 minuut 7-4

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter