Afgelopen dinsdag 1 februari vond, met inachtneming van de Coronaregels, in de kantine van CVV Sparta de diploma uitreikingen plaats van de BBL-Entreeopleiding van het ROC Van Twente.

Hartelijk gefeliciteerd met jullie diploma! We zijn ontzettend trots op jullie allemaal. Het was een raar jaar door de coronacrisis, maar jullie hebben je er goed doorheen geslagen,”, aldus de docentes Yvonne Oude Bekke en Mintha Veldkamp. Deze groep startte in het voorjaar van 2021 en kreeg iedere dinsdag les in het clubgebouw van Sparta

De 8 geslaagden stralen allemaal van trots. Soms wat verlegen, maar ze komen allemaal één voor één naar voren om hun diploma in ontvangst te nemen. Alle studenten worden persoonlijk toegesproken, waarna het diploma en de cijferlijst werden ondertekend.

Weer kijken naar de toekomst

De Entree-opleiding is speciaal voor volwassenen, die door omstandigheden nooit een diploma hebben gehaald. Dat maakt deze uitreiking dus extra bijzonder. Een studente over haar motivatie: “Ik ben jong moeder geworden en nu was het tijd om iets voor mijzelf te doen.” Haar medestudente had ook een mooie drijfveer: “Ik zat al jaren thuis en was die vier muren zat. Nu had ik weer iets om het huis voor uit te gaan en kan ik weer kijken naar de toekomst.”. De meesten gaan ook door met leren. Ze stromen door naar een mbo-niveau 2 opleiding. Anderen gaan aan het werk of gaan als vrijwilliger aan de slag.

De organisatie van de Entree-opleidingen bij cvv Sparta is een onderdeel van de samenwerking in het kader van de Coöperatie Ontmoetingsclusters Enschede. De Entree-opleidingen van het ROC van Twente worden beurtelings uitgevoerd op de accommodaties van Rigtersbleek, Victoria ’28 en cvv Sparta.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter