VOORAF:
Als er ouders zijn die ook toegevoegd willen/moeten worden aan de Whatsapp groep voor de ouders, laat dit middels een appje weten aan Dennis Kel

Vandaag de tweede en ook de laatste bekerwedstrijd. Op het zeer ongewenste tijdstip van 17.15 uur trappen we af bij Achilles Enschede, of eigenlijk de PFA.

In ons wedstrijdplan hebben we besproken dat wanneer we tegen de, naar verwachting, zeker sterkere tegenstanders moeten spelen we de linies kort bij elkaar moeten houden. Het gaat erom dat we de ruimtes zo klein mogelijk houden en dat we veel energie in de wedstrijd moeten steken. Daarmee maken we het onze tegenstander het in ieder geval een stuk moeilijker. Als we dan wel balbezit hebben dan moeten we zorgvuldig zijn, dat wil zeggen nauwkeurig in de passing en de ruimtes juist zoeken. Vaak ligt de ruimte aan de andere kant van het veld t.o.v. waar zich op dat moment de bal bevindt.
Deze wijze van spelen hebben we tegen de Denen ook gebracht en dat “ging ons wel aardig af”, het team heeft gezien en ervaren dat we daarin groeien.

Nu de wedstrijd, de eerste kans is direct voor ons, in de 2e minuut krijgt Zakarios de kans om te schieten maar helaas zonder resultaat. Achilles neemt gaandeweg wel het initiatief en heeft een licht overwicht zonder dit nu direct in grote kansen uit te drukken. Wij staan goed georganiseerd bij balbezit tegenstander maar komen zelf niet echt aan voetballen toe. We verliezen te snel de bal waardoor we niet de kans krijgen om de ruimte te vinden.

Na 23 minuten heeft Achilles wel een grote kans maar Wout weet prima redding te brengen en ook kort daarna moet Wout opnieuw ingrijpen. Ook Douwe moet nog een bal voor de lijn weghalen maar de grootste kans is voor ons. Vanuit een diepe bal kan Jip in zijn eentje doorlopen op de keeper maar de bal en het veld zijn Jip niet gunstig gezind en het komt niet tot een doelpunt. Wel is het, vlak daarna, raak voor Achilles, 2 minuten voor de thee, komt door zwak ingrijpen aan onze kant de 1-0 op het bord.

We gaan rusten en wisselen Max en Zakarios maken plaats voor Tijn en Zaïd. We nemen nog even het wedstrijdplan door. De linies staan kort op elkaar, dat doen we dus goed. De passing is nog te slordig en onze handelingssnelheid moet hoger. En erg belangrijk: op onze helft moeten we korter op de man zitten, onze tegenstanders mogen niet draaien en moeten eigenlijk alleen de bal terug kunnen leggen of kaatsen.

Tweede helft geeft wel hetzelfde spelbeeld, de kansen voor Achilles zijn niet echt groot maar ze hebben wel een veldoverwicht. Ook nu zijn de echte grote kansen voor ons. Opnieuw Jip die alleen op de keeper af kan, zijn schot is helaas te zwak voor de afronding, waar misschien afleggen op de meelopende Mats een betere optie was geweest.
We brengen Duuk H. voor Lorenzo en dan krijgt Jip opnieuw de kans en 3 maal is scheepsrecht. Opnieuw een diepe bal en nu weet Jip de keeper te verschalken. 1-1 keurig gedaan.

We brengen ook nog Duuk van R. voor Mick en hierdoor gaat Miguel in de laatste linie spelen. In de tussentijd pakt Duuk H. nog een gele kaart voor een beetje trek- en duwwerk op het middenveld. Achilles is op zoek naar de overwinning maar gaat slecht met de mogelijkheden en kansen om. Wel krijgt Zaïd ook nog de kans om te scoren, helaas is ook de afwerking aan onze kans niet goed genoeg. Maar, eerlijk is eerlijk, tegen de verhouding in komen we toch op voorsprong met nog 6 minuten te gaan. Vanuit een ingooi die voor de goal terecht komt omdat iedereen de bal mist weet Duuk H. de 1-2 op het bord te zetten. Mooi moment voor de boys en een kleine beloning voor de werklust.

Helaas is het binnen de minuut alweer 2-2. Het genot van de voorsprong is van korte duur en de 2-2 is wel een soort van vuist op de kin, want in de laatste 5 minuten weten we de werklust niet om te zetten in een beloning voor ons zelf en maakt Achilles het af met de 3-2 en de 4-2.

Het team begint meer en meer vorm te krijgen en we leren van wedstrijden zoals deze. Bij een sterkere tegenstander weten we onze opdrachten goed uit te voeren en ligt nu de uitdaging om zelf te gaan voetballen.

We sluiten de bekerronde af met 2 nederlagen waarvan we veel geleerd hebben. De uitslagen zijn niet relevant want we hebben de bekerwedstrijden beschouwd als oefenpotjes.

Volgende week start de competitie, we krijgen bezoek van Dos Kampen. We kunnen alle steun gebruiken en we verwachten dan ook veel supporters langs de lijn.

38. 1-0, 58. 1-1 Jip, 74. 1-2, Duuk H., 75. 2-2, 78. 3-2 en 80. 4-2