Tubanters JO15-2 tegen Sparta JO15-3: de strijd van 2 Italiaanse coaches, tevens familieleden.

Op weg naar de Tubanters wisten 3 Spartanen mij reeds te melden dat ze bij verlies een paar zware trainingen stonden te wachten de komende week. Je zou dus verwachten dat de focus wel vol op de wedstrijd zou komen te liggen! Met vanmiddag nog een verjaardag waarbij de coaches en alle familieleden elkaar weer zullen ontmoeten best spannend.

Het waren onze mannen die het initiatief namen en veelvuldig aanvielen. De 0-1 liet ook niet lang op zich wachten. Na een prachtige corner met het koppie! Vrij snel daarna een vrije trap van Tubanters ver buiten de 16, muurtje neerzetten en boem: over onze muur en keeper: 1-1. En weer door. De uitbraken van Tubanters waren sporadisch, maar wel gevaarlijk. Sparta was de bovenliggende partij maar dit was ook weer zo’n gevaarlijke wedstrijd die, vooral door (te) simpele fouten, maar zo mis kon gaan.

De mannen van Sparta hielden stand en wisten nogmaals prachtig te scoren waarna we ons tijdens de rust even konden opwarmen. Brrrrr, wat was het koud! Na rust werd Sparta wat afwachtender en was het een jongen van Tubanters die recht op de keeper af kon. Helaas dook deze vlak voor het schot naar de korte hoek waarna de 2-2 voor het inschieten was. Even weer wakker worden allemaal! Corner voor Sparta die vlak achter diverse spelers langsging en zo het doel van de Tubanters in krulde! 2-3 dus.

Nog even volhouden mannen! Maar helaas… Sparta leek vermoeid en werd trager. Waar ze vorige week zo fel waren was dat vandaag een stuk minder en Tubanters scoorde de gelijkmaker. Jammer, deze punten hadden we graag meegenomen naar huis, maar voor de onderlinge familiaire verhoudingen van trainer Tino en zijn familie wel de beste uitslag, al heb ik begrepen dat zijn neef (de coach van Tubanters) straks geen gebak krijgt.

Volgende week gaan we al zeer vroeg op bezoek bij hekkensluiter AJC. Ik hoop dat de jongens allemaal beseffen dat hier de 3 punten echt wel mee moeten naar Enschede. Tot dan!

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter