cvv Sparta heeft gebruik gemaakt van de subsidieregeling Winter Games.
De Winter Games hebben als doel om, met extra sport- en spelactiviteiten, jongeren te motiveren in beweging te komen. Tijdens de coronapandemie krijgen jongeren vooral te horen wat er allemaal niet mag én niet kan. Daarom is het belangrijk om hen, juist nu, een positieve impuls te geven zodat ze positiever de donkere wintermaanden door kunnen komen.
Uit onderzoek blijkt dat jongeren tijdens deze coronapandemie minder zijn gaan bewegen, 4 op de 5 beweegt zelfs te weinig. Daarnaast geeft de helft van de jongeren aan zich gespannen of zelfs gespannen te voelen.

Wat gaan we doen?
Op de zaterdagen 6, 13 en 20 februari gaan we in totaal 21 bootcampsessies aanbieden op de locatie van, en verzorgd door, AWA Outdoor op het Ontmoetingspark Schreurserve aan de Kotkampweg in Enschede.
De sessies duren ca. 1 uur en per sessie gaat 1 team van Sparta deelnemen.

Voor wie?
Conform de subsidievoorwaarden kunnen jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 17 jaar deelnemen. Inmiddels zijn alle JO13 t/m JO17 en MO13 t/m MO17 teams van Sparta ingedeeld en hebben ze via de trainer of leider bericht gehad hoe laat en op welke zaterdag ze verwacht worden.
Naast de teams van Sparta gaan ook drie teams van onze partner op Schreurserve Tex Town Tigers deelnemen.

De Winter Games zijn een initiatief van de Krajicek Foundation, de Johan Cruyff Foundation en Sociaal Werk Nederland om jongeren te motiveren om tijdens deze donkere wintermaanden in beweging te komen en hen hiermee een positieve impuls te geven. Onze verenigingsmanager Tom van Veen heeft de subsidieaanvraag geregeld en heeft dit afgestemd met Victoria’28. Zij gaan, in dezelfde weekenden, op de zondagen een het gelijke programma aanbieden.

Voor de winnaars
De afsluiting van een sessie bestaat voor ieder team uit een Team-hindernis-spel. Op basis van een score,bepaald door tijd en strafpunten, wordt voor zowel de zaterdag als zondag uiteindelijk één winnend team bepaald. Deze twee winnende teams krijgen een gratis tubing-clinic aangeboden door Skicentrum Moser op het Rutbeek.

Bij de organisatie van de bootcamps worden de geldende Coronavoorwaarden strikt in acht genomen. Zo kan er geen sprake zijn van de aanwezigheid van toeschouwers (ouders).
Deelname aan een bootcampsessie is gratis.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter