Bootcampen voor de jeugd bij cvv Sparta: Run met Fun

cvv Sparta heeft in navolging op een succesvol verloop van activiteiten in het kader van de Winter Games het initiatief genomen en gebruik gemaakt van de subsidieregeling Summer Games. De Summer Games hebben als doel om, met extra sport- en spelactiviteiten, jongeren te motiveren in beweging te komen. Tijdens de coronapandemie krijgen jongeren vooral te horen wat er allemaal niet mag én niet kan. Daarom is het belangrijk om hen, juist nu, een positieve impuls te geven zodat ze positiever de zomermaanden door kunnen komen.

Uit onderzoek blijkt dat jongeren tijdens deze coronapandemie minder zijn gaan bewegen, 4 op de 5 beweegt zelfs te weinig. Daarnaast geeft de helft van de jongeren aan zich gespannen te voelen.

Wat gaan we doen?

Bij cvv Sparta staan op de zaterdag 21 en 28 augustus van 09.00 tot ca.16.00 uur supergave bootcamp run sessies geprogrammeerd met een duur van ongeveer 1 uur per sessie. De sessies worden verzorgd door AWA Outdoor, evenals cvv Sparta gevestigd op Ontmoetingspark Scheurserve.

De start is ook bij AWA, maar het parcours dat wordt afgelegd is ook grotendeels en met spectaculaire hindernissen ingericht rondom de voetbalvelden van cvv Sparta. Belangrijkste factor bij de uitvoering vormt de prestatie als samenwerkend team.

Voor wie?

Conform de subsidievoorwaarden kunnen jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 26 jaar deelnemen, zowel teams van Sparta als van andere clubs en organisaties. Aanmelding van zowel meisjes- als jongensteams (max. 20 jongeren) heeft de voorkeur van de organisatoren. Ook seniorenteams met hoofdzakelijk jonge spelers kunnen deelnemen!

De Summer Games zijn een initiatief van de Krajicek Foundation, de Johan Cruyff Foundation en Sociaal Werk Nederland om jongeren te motiveren om tijdens de zomervakantie in beweging te komen en hen hiermee een positieve impuls te geven.

Bij de organisatie van de bootcamps worden de geldende Coronavoorwaarden in acht genomen.

Op basis van een team score, bepaald door de team samenwerken en prestatie, wordt voor uiteindelijk één winnend team bepaald. Voor dit team ligt een aantrekkelijke prijs in het verschiet!

Deelname aan een bootcampsessie is gratis. Er is een voorlopig schema van indeling en dit is, vanwege de zomervakantie, beperkt gecommuniceerd met leiders en trainers.

Opgave voor teams van cvv Sparta kan via email bij onze verenigingsmanager Tom van Veen tel. 06 86847041 of via de mail 

Zoals gemeld is de organisatie een samenwerking tussen de partners cvv Sparta en AWA-outdoor op ontmoetingspark Schreurserve en worden er in de week van 21 t/m 28 augustus ook bootcampactiviteiten georganiseerd en aangeboden aan leerlingen van het Bonhoeffer College Enschede.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter