In het voorjaar van 2020 is het project OldStars Walking Football van start gegaan bij CVV Sparta. Inmiddels is er sprake van 12 deelnemers in de leeftijd variërende van begin 60 tot eind 70 jaar die elke woensdag middag met elkaar een balletje trappen op Schreurserve.

Onlangs kreeg CVV Sparta steun van NOC*NSF in de vorm van een bijdrage uit het stimuleringsbudget inclusief sporten en bewegen. De aanleiding hiervoor is dat er veel reacties kwamen: “Kan ik dat lichamelijk wel aan en wat levert het me op?”. Verenigingsmanager Tom van Veen heeft in samenspraak met Peter Coppens van praktijk voor fysio en manuele therapie Coppens en Lubbers een projectplan opgesteld om deze drempel te verlagen.

Sinds begin september is er een fysiotherapeut in de persoon van Mathijs Pieper beschikbaar voor alle deelnemers. Hij voorziet de deelnemers o.a. van tips voor warming-up, cooling down en blessurepreventie. Indien gewenst kunnen deelnemers vooraf, maar ook tijdens het traject, testen of deelname verantwoord is.

Woensdag 7 oktober hebben de OldStars voor het tweede keer begeleiding op het veld gehad. De nadruk tijdens deze sessie lag, tot grote tevredenheid van de deelnemers, met name op de uitvoering van balansoefeningen. Na een geslaagde tweede training onder begeleiding van de fysiotherapeut blijft de praktijk van Coppens en Lubbers ca. 3 maanden verbonden aan de OldStars.

Ben of ken jij iemand die graag 4 keer vrijblijvend deel wil nemen? Meld je dan aan!

Deelname aan Walking Football bij Sparta geschiedt tegen een aangepast contributietarief en er kan ter kennismaking een aantal keren gratis deelgenomen worden.
Vooraf aanmelden is gewenst en kan geschieden bij CVV Sparta, Kotkampweg 44 te Enschede, tel. 053 4354518 of via mail verenigingsmanager@sparta-enschede.nl.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter