Voor het nieuwe seizoen zoekt Sparta minimaal twee vrijwilligers die samen met Chris Tuinbeek nieuwe jonge scheidsrechters op de zaterdagochtend willen begeleiden bij hun eerste te fluiten wedstrijden.

Eind 2017 is Chris samen met twee andere vrijwilligers gestart om nieuwe jonge scheidsrechters binnen onze vereniging te werven om, in eerste instantie, wedstrijden van O11 t/m O13 te fluiten. De werving van nieuwe scheidsrechters vond voornamelijk in de O15- en O17-groepen plaats . Deze werving heeft een aantal nieuwe scheidsrechters opgeleverd, waarbij vooraf al de verwachting was dat er tussentijds enkelen weer zouden stoppen. Daarom is het belangrijk om jaarlijks nieuwe jongens en meiden te kunnen interesseren voor onze mooie hobby en hen daarin actief te begeleiden en coachen.

De afgelopen twee seizoenen heeft Chris deze taak alleen uitgevoerd en is uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat dat te weinig is c.q. onvoldoende garanties biedt voor de continuïteit en de kwaliteit. Om nieuwe scheidsrechters op de zaterdagochtend bij enkele wedstrijden te begeleiden en te coachen is simpelweg meer ondersteuning nodig dan hij alleen bieden kan.

De eerste stappen zoals het uitleggen van de spelregels en het aanstellen van wedstrijden wil Chris voor zijn rekening blijven nemen. De ondersteuning die hij zoekt richt zich op ondersteuning en coaching op de zaterdagochtend wanneer nieuwe jonge scheidsrechters voor het eerst wedstrijden gaan fluiten. Wanneer zij eenmaal gewend zijn, is incidenteel bezoek van een wedstrijd aan de orde. Je legt je dus niet vast op een rol die je week in, week uit zal uitvoeren op de zaterdagochtend.

Denk jij een begeleidende en coachende rol te kunnen spelen richting nieuwe jonge scheidsrechters? Of heb je nog vragen naar aanleiding van het bovenstaande? Neem dan contact op met Chris Tuinbeek

Telefoon 06-54916681
Of via de mail

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter