Zaterdag 16 februari
Avanti JO9-4 – Sparta JO9-7: 2-3

Voor dag en dauw stonden we vandaag weer aan de zijlijn. Uit tegen Avanti. En de dauw was duidelijk zichtbaar. Hoewel het zonnetje al aardig goed z’n best deed om het bevroren gras te ontdooien, hadden de jongens zichtbaar last van de kou. En ja jongens, we spelen zo te zien op écht gras! “Neeeeeeeeh” klagen ze massaal.
Na een wat onrustige warming-up en een stevige peptalk door de trainer volgt de aftrap. Het eerste schot op doel is bij Sparta op de paal. De corner die eruit volgt wordt goed uitverdedigd door Ravi en Elias, met uiteindelijk een schot dat nét naast gaat. Sparta moet duidelijk nog een tandje bijzetten.
Uit een inschop van Avanti volgt de onvermijdelijke 1-0 met een schot die net over de vingers van keeper Casper vliegt. Kort daarop volgt nog een kans, maar Elias staat z’n mannetje en verdedigt goed uit, zoals hij nog vaker doet gedurende de wedstrijd, zo blijkt.
Keeper Avanti vergist zich met de uittrap en de bal beland in de voeten van Silvijn, die hem koeltjes binnenschiet: 1-1, een klein cadeautje.
Er is weinig tijd om te genieten, want Avanti heeft al snel een nieuwe kans op doel. Met een heerlijke redding pakt Casper de bal uit de lucht en brengt hem met een goeie uittrap voor het doel van Avanti. Mees neemt de bal gecontroleerd aan en schiet helaas net over. Sparta begint bloed te ruiken en gaat steeds feller het duel in. De twee zijn aan elkaar gewaagd.
Er volgen aan beide zijden mooie kansen, waarbij Mees en Silvijn nét niet kunnen zorgen voor een voorsprong. Maar ook Avanti zorgt voor gevaar zonder laatste man van Sparta, die Casper tot 2x toe weet af te wenden.
Uit een schot van Mees op doel, volgt een verdiende corner. Ravi schiet hem voor, maar helaas komt Mees net een voetlengte te kort om hem binnen te tikken. Fluitsignaal voor de eerste helft, even tijd om de tactiek te bespreken.

In de tweede helft is de eerste goeie kans voor Sparta. Met een corner van Stijn op Ravi volgt een hard schot op doel die net over gaat.

Het spel draait snel om en Stijn moet alle zeilen bijzetten om de bal weer van Avanti af te pakken. Hieruit komt opnieuw een kans voor Ravi met een panna die uiteindelijk wordt gestopt door de keeper.

Een goed opgezette aanval van Avanti wordt goed gestopt door Sparta en eindigt in een struikelpartij die voor verwarring zorgt bij de tegenpartij. Sparta benut het moment en Mees schiet de langverwachte 1-2 binnen.

Snel daarna krijgt Sparta nog een kans voor de 1-3 uit een corner, maar de bal wordt onfortuinlijk uit het doel gehouden door Sparta zelf.

Hiervan profiteert Avanti, passeert onze verdediging en scoort de gelijkmaker. Na de aftrap wordt een schot van Mees uit het doel gehouden met de handen van een verdediger van Avanti. Penalty. Wordt dit dan de 2-3?

Een iets té scherp schot van Silvijn treft de paal met een tweede kans voor Sparta die over het doel suist.

Er volgen mooie kansen voor beide teams, waarbij we nog een paar keer goed wegkomen. De 2-2 blijft gehandhaafd en Casper weet de ballen uit zijn doel te houden of kijkt hoe ze erlangs heen over de achterlijn rollen.

Ook het strakke verdedigingswerk van Elias is niet onverdienstelijk en na een aanval van Avanti die door hem gestopt wordt, draait het spel om. Soufian bereikt met een mooie actie de keeper en weet hem in een 1 op 1 duel te poorten, waarop Mees de bal eenvoudig kan binnenschieten: 2-3.

Hierna volgen nog spannende schoten op het doel aan weerszijden. De spanning is om te snijden en beide partijen laten er geen gras – écht of nep – over groeien. Ook in ‘blessuretijd’ weet Spart de voorsprong te behouden en zo de winst binnen te halen.

Beide teams waren aan elkaar gewaagd en hebben een leuk potje voetbal laten zien. Na het theekransje in de kleedkamer, kunnen de jongens beginnen aan een welverdiende vakantie met de eerstvolgende wedstrijd op 9 maart.