Vandaag de laatste competitieronde en nog volop iets om voor te strijden. We doen het de laatste wedstrijden ontzettend goed en daarom moeten we ook goed afsluiten.

Uit tegen Rigtersbleek in echte herfstachtige omstandigheden met veel regen en wind.

De Bleek staat 3 punten voor ons op de 2e plaats met een klein positiever doelsaldo. De rekenaars onder ons hadden al berekend dat met een overwinning van meer dan 3 goals verschil we hen zouden passeren op de ranglijst. SDC 12 was vorige week al kampioen geworden en Sportlust Glanerbrug gaat echt wel winnen van Aramea dus we kunnen maximaal nog derde worden. Als dat zou lukken dan hebben we het fantastisch gedaan.

De tactiek werd doorgenomen en we hadden allemaal het geloof dat het zou kunnen en met die goede instelling betraden we dan ook het veld.

Met Storm was afgesproken dat, mocht hij de toss winnen, we de kant zouden kiezen waarbij we de wind in de rug hadden de eerste helft. Want het was wel duidelijk dat het een groot voordeel zou zijn. En dat bleek ook wel uit te komen. De eerste 15 minuten was duidelijk te zien dat de beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. De strijd was er volop en we waren met onze snelle spitsen gevaarlijk. De eerste mogelijkheid was voor Milan die goed anticipeerde op de rebound bij de keeper maar dit keer nog net over schoot.

Een paar minuten later was het wel raak, een diepe bal achter de verdediging en Mikolaj was iedereen te snel af en schoot heel beheerst binnen. Een mooie voorsprong tegen een gelijkwaardige tegenstander. Toen was het de beurt aan Danique, zij zette een dikke stempel op de eerste helft door tot 2x toe goed door te dribbelen en beide keren af te ronden met een doelpunt. Het zou sowieso een mooie dag worden voor haar, want later op de dag werd ze ook nog eens kampioen met Sparta MO17-1. Gefeliciteerd meid, klasse!

We gingen even rusten in de kleedkamer met een 3-0 voorsprong op zak. In de kleedkamer bespraken we dat we nog niet hadden gewonnen want nu zouden zij de wind in de rug hebben en we moesten er alles aan doen om zo lang mogelijk de 0 te houden.

En dat deden we, met veel passie en strijd knokten we ons naar het einde. We moesten ver in de 2e helft nog wel de 1-3 incasseren maar de overwinning kwam nooit in gevaar.

Met deze uitslag hebben we exact dezelfde cijfers als Rigtersbleek. Evenveel wedstrijd gewonnen, gelijk en verloren, maar ook het doelsaldo is gelijk met allebei 40x gescoord en 19 tegendoelpunten. We zijn dus samen met hen derde geworden in deze competitie en dat is een geweldig resultaat.

Volgende week is de planning om nog 1x vriendschappelijk te voetballen tegen JO13-2 en dan gaan we de winterstop in. De tijden volgen nog. Eveneens de mededeling omtrent de laatste training en wanneer we weer gaan beginnen.

Ik wens een ieder vanaf hier alvast hele fijne feestdagen.