Zaterdagmorgen half acht bij Sparta en dan ben je niet eens de eerste die arriveert: in de kantine ruikt het al naar verse koffie. Een aantal vrijwilligers is al druk in de weer.

Voor accommodatiebeheer begint de dag met een rondje langs de velden, het laten zakken van de doelnetten en het plaats van de cornervlaggen. Dan stromen langzamerhand de leiders en leidsters van de jongste teams van Sparta binnen. Zij weten inmiddels de weg en beginnen met het uitzetten van de velden voor hun wedstrijden. Het accommodatiebeheer hoeft slechts de materialen aan te reiken en toe te zien dat na afloop alles weer op de plek terug komt. In de tussentijd bruist het bij de kleedkamers: al dat jonge grut dat zich in spanning op maakt voor de wedstrijden. Een feest om dat allemaal te zien en te horen! Links en rechts sta je bezoekers te woord, wijst ze waar de kleedkamers en de velden zijn.

Rond de wedstrijden van de kleinsten heerst altijd een heerlijk sfeertje. Op alle velden zijn wedstrijden gepland en dat betekent dat alleen al tussen 8:30 uur en 9:30 uur al snel 200 voetballende kinderen met leiding op het veld en ouders rondom het veld staan. In de loop van de ochtend komt de oudere jeugd in actie: plezier staat ook hier voorop. Als je op het complex aanwezig bent, biedt dat ook de mogelijkheid om links en rechts een blik op de velden te werpen en talent waar te nemen: getuige te zijn van jeugdvoetbal op niveau.

Prachtig om dat allemaal mede mogelijk te maken. Het kleedkamer- en veldschema vormt de leidraad voor een vlot verloop. Dit schema wordt voor de zaterdag al gereed gemaakt. De kleedkamers zijn soms volledig bezet. Twee teams moeten soms gebruik maken van dezelfde kleedkamer en ook de accommodatie van Vosta wordt gebruikt. Af en toe even een oogje in het zeil houden is gelukkig meer dan voldoende. Het merendeel van de teams laat de kleedkamer na gebruik netjes achter. Mooi is het om te zien dat bij sommige teams de laatste die de kleedkamer verlaat nog even met de trekker over de vloer gaat: dat gebeurt nog steeds!

Je moet er een beetje vroeg voor op staan, maar dan krijg je veel voor terug

Rond het middaguur maken de eerste senioren hun opwachting en dan wordt rond 13:00 uur de accommodatiebeheerder van de ochtend afgewisseld door die van de middag.

Bij Sparta is er geen moment op de zaterdag waarop niet gevoetbald wordt. Het verschil tussen de activiteiten in de vroege ochtend en later zit in de entourage: in de ochtend meer spelers, meer en kortere wedstrijden op een veld en meer materiaalgebruik. In de middag worden de wedstrijden op een groot veld gespeeld en duren de wedstrijden langer. Voor het accommodatiebeheer wat rustiger en volop de mogelijkheid om links en rechts een praatje te maken en van voetbal te genieten. Tussendoor zorg je voor een kop thee in de rust en op het moment waarop de laatste wedstrijd op een veld gespeeld is verwijder je de cornervlaggen en zorg je dat de doelnetten weer omhoog getrokken worden. Rond 17:00 uur kun je dan afsluiten.

Vraag het de aanwezige vrijwilligers: eens in de paar weken, al dan niet samen met een collega-vrijwilliger, een morgen of middag actief zijn in het accommodatiebeheer bij Sparta is geweldig om te doen.

Mooi om voetbal voor onze leden mede-mogelijk te maken!

Senioren, oud-voetballers, etc: ook voor jullie is en wordt voetbal mogelijk gemaakt door vrijwilligers. Draag een steentje bij aan de vereniging! Als iedereen dat naar vermogen doet kunnen we voetbal tegen een aantrekkelijke contributie mogelijk blijven maken. Geef je, al dan niet samen met een maatje, op om 1x per maand een morgen of middag voetballen bij Sparta mogelijk te maken.

Voor meer informatie en aanmelding kun je contact opnemen met onze verenigingsmanager Tom van Veen, tel. 06 23748481 email: vereningsmanager@sparta-enschede.nl

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter