Als er nog een kansje in zat om koploper te worden in deze 1e competitieronde dan zou dat deze ronde moeten gebeuren. Uiteraard moeten we dan zelf wel winnen, maar onze opponenten hebben op papier een wat moeilijkere wedstrijd op het programma. Koploper Tubantia moet uit naar de Bleek en nummer 2 BWO ontving thuis TVC ’28, die ploeg moet nog vol aan de bak om bij de eerste 5 te eindigen.

Wij zelf moesten aantreden tegen De Tubanters, een ploeg die we in de voorbereiding ook al hadden getroffen en duidelijk wisten te winnen. Tevens maakt de Tubanters een niet zo sterk seizoen door. Mogelijkheden zijn er dus wel.

Na een, voor velen korte nacht, een slechte voorbereiding (ballen, pionnen, hesjes en bidons vergeten) en een slappe warming-up begonnen we aan de wedstrijd en ondanks alle waarschuwingen vooraf keken we na welgeteld 1 minuut en 23 seconden tegen een 1-0 achterstand aan. Het was uiteindelijk Lucas die de twijfelachtige eer kreeg van een eigen doelpunt. Kortom we waren begonnen.

Gelukkig wisten we al snel de score weer recht te trekken. Een goed genomen corner van Haytem eindigde bij Loek bij de 2e paal en die kon de 1-1 binnen tikken. Daarna zagen we een strijdend Tubanters en een met zichzelf worstelend Sparta een niet zo beste wedstrijd op de mat leggen. Het duurde dan ook pas tot de 30e minuut dat Jelmer een goede voorzet kon afgeven en opnieuw Loek vond voor de 1-2 voorsprong voor de withemden. Met deze stand gingen we ook rusten.

In de kleedkamer hebben we maar niet al te veel woorden vuil gemaakt maar dat het niet goed was, dat hadden we allemaal wel door. Als we ook maar 1 tandje extra zouden geven dan zouden we misschien wel in de dubbele cijfers terecht kunnen komen. Er werd beterschap beloofd. Tom en Ruben haalden we eraf en Bob mocht, na zijn blessure weer invallen als ook Sven Hagels, een speler van JO15-1 die een zeer verdienstelijk debuut in dit elftal maakte. Compliment voor hem.

Het tandje extra werd een half tandje extra, ook al beginnen we wel met meteen de 1-3 in de 42e minuut. Een goede onderschepping van Loek bracht Eray in stelling die de bal prachtig in de verre hoek krulde. Eerlijk is eerlijk, een mooie goal.

We konden direct ook nog Mitchel en Sam brengen, die eigenlijk basis zouden staan maar te laat waren en dus op de bank mochten beginnen, voor Diego en Jelmer. Omdat het tempo niet veel hoger werd, slechts, zoals reeds genoemd, een half tandje, hebben we nog 1 keer gescoord in de 54e minuut waarin Loek zijn derde van de middag noteerde na een pass van Eray.

We hebben welgeteld nog wel 8 opgelegde kansen genoteerd, echter allemaal zonder resultaat, waardoor we met een 1-4 overwinning naar huis konden.

Tubantia wist het treffen met de Bleek uiteindelijk toch nog met 1-0 te winnen, zij blijven de koploper en krijgen volgende week zelf De Tubanters op bezoek. De verwachting is wel dat Tubantia plek 1 behaalt in deze voorjaarsronde. BWO wist niet verder dan 1-1 te komen tegen TVC 28 waardoor wij wel over BWO heen gaan in de ranglijst. Bij winst volgende week zullen we dus zeker als 2e eindigen. Uit naar Bon. Boys om 15.00 uur

Doelpunten:
2” 1 – 0 Lucas Eigen Doelpunt
8” 1 – 1 Loek (Haytem)
30” 1 – 2 Loek (Jelmer)
42” 1 – 3 Eray (Loek)
54” 1 – 4 Loek (Eray)

Gele kaarten:
76” Eray (wegtrappen van de bal)

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter