Foto’s van de wedstrijd klik hier

Vandaag speelt Sparta JO12-1 de eerste wedstrijd van de 2de fase. Na in de 1ste fase op de 3de plek te zijn geëindigd met vaak leuk voetbal zijn we benieuwd wat deze fase brengt. Tegenstander van vandaag is EMOS JO12-1. EMOS is in de 1ste fase kampioen geworden, geen makkelijke tegenstander dus. Na een ietwat rommelige warming-up waarbij onze spelers vooral bezig waren met randzaken staat een ieder klaar voor de aftrap.

De wedstrijd begint meteen goed, van beide kanten wordt er goed gevoetbald waarbij EMOS duidelijk de overhand heeft. Dit leidt echter niet tot grote kansen. Na een minuut of 10 komt Sparta over de rechter kant door en wordt er gescoord uit een voorzet. Echter na fel protest van de tegenstander over het feit dat de bal de zijlijn had gepasseerd besluit de scheidsrechter over te gaan tot het geven van een ingooi voor EMOS. De spelers van Sparta waren over dit besluit enigszins teleurgesteld. Niet veel later valt dan toch de 1-0 door een goede aanval waarbij Luuk op de juiste plek staat en de bal hard achter de keeper schiet. Van deze voorsprong kon Sparta helaas niet heel lang genieten, EMOS scoort na een rommelige aanval de verdiende gelijkmaker.

Sparta liet na deze tegentreffer het hoofd niet hangen en pakte het weer goed op. Een goed afstandsschot van Jasper werd door de keeper van EMOS in eerste instantie niet goed verwerkt en leek over de doellijn te rollen. De keeper kon dit met een uiterste inspanning voorkomen. En al waren de Sparta spelers ervan overtuigd dat de bal over de lijn was, de scheidsrechter kon niet anders dan door laten voetballen. We beschikken immers niet over doellijntechnologie of een VAR. Het is tenslotte geen betaald voetbal. Niet veel later scoorde EMOS de 1-2 vanuit een hoekschop. Deze werd door de spits van EMOS goed binnen geschoten. Dit is tevens de ruststand.

Trainers en leiders spreken in de rust hun spelers toe en leggen uit wat er anders moet. De tweede helft schiet Sparta uit de startblokken. Een wonderschoon afstandsschot van Luuk verrast de keeper volledig en het is weer gelijk. Vanaf de daarop volgende  aftrap van EMOS neemt Sparta de bal meteen over en zoekt de aanval. Vanaf rechts wordt de bal voor gegeven en Brent bedenkt zich geen moment en schiet de bal hard in de rechter hoek. 3-2 voor Sparta. Een op dat moment zeker verdiende voorsprong voor Sparta. In deze 2de helft is Sparta duidelijk sterker en dit resulteert in een aantal goede kansen.

EMOS krijgt ook meerdere mogelijkheden om de gelijkmaker binnen te schieten, ware het niet dat Lucas deze wedstrijd in zeer goede doen was en alle ballen tegenhield. Een afvallende bal die voor de voeten van Lenn komt zorgt voor een 4-2 voorsprong. Lenn schiet de bal vanaf rechts hoog over de keeper in de lange hoek, een fantastisch doelpunt.

De laatste minuten van de wedstrijd verlopen rommelig. Mede door een aantal ongelukkige botsingen is de scheidsrechter genoodzaakt het spel een paar keer stil te leggen voor een blessure behandeling. Doelpunten vallen er niet meer en Sparta zegeviert in de eerste wedstrijd van de 2de fase. Alle spelers geven elkaar een boks en bedanken elkaar voor een leuke en sportieve wedstrijd.