Aanstaande zaterdag ontvangt Sparta de komende tegenstander, Hulzense Boys.

De ploeg van trainer Bram Freie is nog puntloos na drie nederlagen in evenzoveel wedstrijden en zal uiteraard azen op de eerste punten. Na een kort verblijf in de eerste klasse is Hulzense Boys weer terug in de tweede klasse en moest het vorige week een zure 2-3 nederlaag slikken tegen mede-degradant De Esch uit Oldenzaal. Na een 2-1 voorsprong draaide De Esch binnen een tijdsbestek van één minuut de wedstrijd volledig om en ging er met de punten vandoor. Na de verliespartijen tegen Den Ham en Be Quick ’28 weer geen punten voor Hulzense Boys en men zal zich deze seizoenstart zeker anders voor hebben gesteld.

Bij de naam Hulzense Boys zal menig Spartaan nog een slecht gevoel in de buik krijgen. Twee seizoenen geleden kwamen beide ploegen elkaar tegen in de nacompetitie. In Hulsen hielden beide ploegen elkaar op een 0-0 gelijkspel, maar in Enschede kreeg Sparta een onvervalst lesje effectiviteit. Na 90 minuten stond er een beschamende 0-6 eindstand op het scorebord en daarmee daalde Sparta af naar de tweede klasse. Hulzense Boys pakte via een gewonnen finaleduel tegen VV Lunteeren het ticket naar de eerste klasse, maar kon het daarin niet bolwerken met een rechtstreekse degradatie tot gevolg.

Sparta pakte vorige week een dikverdiend punt in de slotfase van de wedstrijd tegen Den Ham. Met tien man spelend (Danny Reinders ging er af met 2x geel) kregen de Spartanen een late 2-1 te verwerken, maar invaller Twan van den Abeelen redde met een fabuleuze vrije trap in de slotminuut een punt voor Sparta. Het derde gelijkspel op rij voor de manschappen van trainer Jeroen Niks en het wordt nu eens tijd voor een echte driepunter. Tegen Hulzense Boys heeft Sparta nog wat recht te zetten en dat zal zeker nog meespelen in het hoofd van vele spelers. We gaan een hopelijk spannende- en sportieve wedstrijd tegemoet en wensen alle betrokkenen een fijne middag op Sportpark Schreurserve.