Aanstaande zaterdag zal Sparta het opnemen tegen DZSV uit Dinxperlo. Het team van trainer Bas van Londen staat met 14 punten uit 9 wedstrijden vlak boven Sparta op de ranglijst, dus bij winst op DZSV kunnen er vandaag goede zaken worden gedaan.

Na vorig seizoen als promovendus een knap seizoen in de tweede klasse te hebben gedraaid, presteert DZSV ook dit seizoen weer naar behoren. Afgelopen weekend was Den Ham nipt met 0-1 te sterk in Dinxperlo. Trainer Bas van Londen is aan zijn derde seizoen bij DZSV bezig en kan weer beschikken over een sterke selectie, waarin middenvelder Niels Tamboer (6 treffers dit seizoen) de meest opvallende speler is. Vorig seizoen beet Sparta zich 2x stuk op het degelijke spel van DZSV. In Dinxperlo werd een 3-1 nederlaag geleden, terwijl de thuismatch later in het seizoen met 0-1 verloren ging. DZSV greep net naast nacompetitievoetbal, maar speelde zeker een rol van betekenis in de tweede klasse H.

Sparta heeft dus wat goed te maken tegen DZSV en om aan te blijven haken bij de subtop is een overwinning ook noodzakelijk. Afgelopen weekend werd een lastige wedstrijd gespeeld op een moeilijk bespeelbaar veld bij Voorwaarts V. De thuisploeg kon het beste omgaan met de omstandigheden en was in de eerste helft enkele keren gevaarlijk. In de tweede helft was Sparta echter de bovenliggende ploeg en Dewi Perik bezorgde Sparta op aangeven van Danny Reinders een late, maar verdiende overwinning. Opluchting bij Sparta, maar zeker ook een beloning voor de wilskracht die werd getoond. Drie keer winst op rij voor Sparta, maar daarmee is de moeizame competitiestart nog zeker niet gecompenseerd. Om een rol van betekenis te spelen in deze tweede klasse moet Sparta de lijn nu doortrekken en dat zal betekenen dat er van DZSV gewonnnen moet worden.

De wedstrijd op Sportpark Schreurserve staat onder leiding van J. de Vriesen begint om 15:00 uur.