Komende zaterdag treffen Sparta en ASC ’62 elkaar op sportpark Schreurserve.

Sparta stond afgelopen weekend na de ontmoeting tegen Enter Vooruit met lege handen. Het begin van de wedstrijd was uitstekend met de snelle 0-1 door Daan Akkerman, maar daarna bleek het benutten van de vele kansen teveel besteed aan de toch niet onaardige aanvalslijn van Sparta. Enter Vooruit stond erbij, keek ernaar en benutte prompt de eerste de beste mogelijkheid na een half uur spelen. Na de rustpauze werd deze lijn doorgezet en Enter Vooruit pakte effectief de punten middels een 3-1 overwinning. Voor Sparta kan er daarmee eigenlijk wel een streep door de sportieve ambities voor dit seizoen en dat mag een regelrechte tegenvaller worden genoemd. Aan spelers en staf rest nu nog de taak om het seizoen met een goede serie wedstrijden af te sluiten en te laten zien dat er een opwaartse lijn qua voetbal kan worden ingezet.

Tegenstander ASC ’62 draait een al even moeizaam seizoen. Eerder dit seizoen werd er nog gewonnen van Sparta (2-0), maar het puntentotaal van de ploeg van trainer Marcel Waaijer geeft geen reden tot vreugde. ASC ’62 staat op een twaalfde plek op de ranglijst en die positie betekent aan het einde van het seizoen nacompetitievoetbal voor klassebehoud. Twee weken geleden werd er met liefst 6-0 verloren van SVI, maar afgelopen weekend was er een teken van herstel met een belangrijke 2-0 zege op concurrent WVF. De Dalfsenaren zullen nog een goede eindsprint moeten afleveren om rechtstreeks klassebehoud te bewerkstelligen. De onderlinge verschillen in de brede middenmoot zijn klein, zo zit er tussen Sparta en ASC ’62 slechts een gaatje van zes punten.

Genoeg redenen dus om de wedstrijd Sparta – ASC ’62 te bekijken. Het duel begint om 15:00 uur op sportpark Schreurserve en staat onder leiding van P.H.G. van Koolwijk.