Aanstaande zaterdag gaat Sparta op bezoek bij het ambitieuze IJVV in IJsselmuiden. IJVV bevindt zich op dit moment in de subtop van de tweede klasse H en moest afgelopen zaterdag een bittere 4-3 nederlaag slikken tegen naaste concurrent Den Ham. IJVV kon daardoor niet inlopen in de achtervolging op koploper DOS Kampen die verrassend met ruime cijfers onderuit ging tegen WVF in Zwolle (3-0). Na een 2-3 voorsprong ging het in de slotfase mis, want Den Ham wist nog 2x te scoren en zodoende een bruikbare driepunter te pakken.

IJVV en Sparta troffen elkaar in de afgelopen twee seizoenen. In seizoen 2015/2016 was Sparta over twee wedstrijden de sterkste in de nacompetitie voor een plek in de eerste klasse. In IJsselmuiden werd een 1-0 nederlaag geleden, maar dat was niet voldoende voor IJVV om de schade in de heenwedstrijd te herstellen (3-1 verlies). Sparta redde het niet in de nacompetitie, waardoor beide ploegen elkaar vorig seizoen weer tegenkwamen. Sparta had toen een eenvoudige middag in IJsselmuiden, want na 90 minuten stond er een 1-4 eindstand op het scorebord. Lars Kikkert, Ronald te Morsche en Danny Reinders (2x) zorgden voor de productie aan Sparta-zijde.

Of Sparta zaterdag weer een gemakkelijke middag tegemoet gaat valt te bezien, want IJVV beschikt over een sterke selectie met daarin enkele opvallende nieuwe aanwinsten. Spits Ozhan Kardag kwam over van WHC en is topscorer met 9 doelpunten. Hicham Ziyech maakte de overstap vanuit DOS Kampen, maar zal zaterdag waarschijnlijk ontbreken vanwege een rode kaart in het duel met Den Ham. Duidelijk is echter dat IJVV weer naar boven kijkt.

Sparta kwam afgelopen zaterdag niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen DZSV. Op basis van het overwicht én de kansen aan het einde van dit duel had Sparta de winst absoluut verdiend. Toch krijg je soms niet wat je verdient en dat was een kleine tegenvaller. Tegen IJVV hebben de manschappen van trainer Jeroen Niks echter een goede mogelijkheid om in te lopen op IJVV en aan te haken bij de subtop van de tweede klasse H.

Het duel tussen IJVV en Sparta begint om 14:30 uur en wordt geleid door scheidsrechter R. Letschert..