Sparta heeft de thuiswedstrijd tegen ASC ’62 met een overwinning afgesloten. Danny Reinders (2x) en Dewi Perik verzorgden de productie en zorgden ervoor dat Sparta de punten in eigen huis hield. Eindstand 3-1.

Na de nederlagen tegen De Esch en Enter Vooruit was het duidelijk dat er tegen ASC ’62 geen verder puntverlies mocht worden geleden om niet in de onderste regionen verzeild te raken. Ten opzichte van de wedstrijd tegen Enter Vooruit een wijziging in de basiself: Twan van den Abeelen verving Dewi Perik.

Sparta pakte vanaf het beginsignaal het heft in handen en de jarige Ronald te Morsche had al in de eerste minuut de 1-0 op zijn hoofd. Danny Reinders gaf de voorzet en Ronald kopte vanuit vrije positie maar net over. Sparta hield de druk er goed op en de beloning voor het goede spel kwam in de 25e minuut. Davide Poledda gaf strak voor en Danny Reinders werkte de bal binnen. Ondanks enkele verdere mogelijkheden lukte het niet om voor rust de score te verhogen. Met een 1-0 stand werd de thee opgezocht en mocht ASC ’62 zich gelukkig prijzen dat het nog uitzicht op een goed resultaat had.

Na rust leken de Dalfsenaren deze boodschap goed in hun oren geknoopt te hebben, want de gasten kwamen beduidend beter voor de dag dan in de eerste helft. Zij werden hierbij geholpen door een matig acterend Sparta dat de weg naar voren niet of nauwelijks meer wist te vinden. In de 52e minuut kwam ASC ’62 dan ook op gelijke hoogte. De situatie was rommelig, maar Matthijs van Gelder werkte de bal binnen. Sparta kon dus weer opnieuw beginnen, maar was niet bij machte om het overwicht weer te pakken.

Met een dubbele wissel in de 70e minuut trachtte trainer Jeroen Niks nieuw elan te brengen. Matteo Poledda en Twan van den Abeelen gingen eraf, hun vervangers waren Rob van Holland en Dewi Perik. Sparta greep langzaam weer wat meer het initiatief en in de 82e minuut was het Danny Reinders die de thuisploeg weer op voorsprong bracht. Vanaf zo’n 25 meter joeg hij de bal in de verre hoek. Een prima goal en natuurlijk een dikke meevaller voor Sparta.

ASC ’62 trachtte de gelijkmaker nog te forceren en was hier ook twee keer heel dichtbij. In beide gevallen ging de bal maar net langs de verkeerde kant van de paal. Sparta ontsnapte en in de 90e minuut gooide Dewi Perik de zaak definitief in het slot. Op randje buitenspel ging hij er vandoor en prikte de bal met buitenkant voet in de hoek. Eindstand 3-1.

De drie punten waren voor Sparta en dat is natuurlijk prima. Wat echter bijbleef was het verval in de tweede helft en daar zal echt aan gewerkt moeten worden. Komend weekend gaan de Spartanen op bezoek bij DZSV in Dinxperlo.

Sparta E. – ASC ’62 3-1

25′ 1-0 Danny Reinders
52′ 1-1 Matthijs van Gelder
82′ 2-1 Danny Reinders
90′ 3-1 Dewi Perik

Gele kaarten Sparta: Tim Jongman en Daan Akkerman

Opstelling Sparta: Sander Ensink, Davide Poledda, Erik Wassens, Kevin Krommendijk, Matteo Poledda (70′ Rob van Holland), Lars Kikkert, Tim Jongman, Twan van den Abeelen (70′ Dewi Perik), Ronald te Morsche, Daan Akkerman, Danny Reinders (87′ Tim Lambers)