In de thuiswedstrijd tegen DZSV is Sparta niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Daarmee kreeg Sparta te weinig want vooral op basis van het overwicht in de slotfase was een overwinning op zijn plaats geweest.

In een ongewijzigde opstelling werd begonnen aan deze match. DZSV is een taaie tegenstander en dat ondervond Sparta vorig seizoen al (2x verlies). Beide ploegen maakten er voor rust geen mooi schouwspel van. De weersomstandigheden werden er ook al niet beter op en zo viel er weinig te genieten langs de lijn. Toch ging Sparta met een voorsprong de rust in. Danny Reinders wist in de 37e minuut te profiteren van de geboden ruimte en kon de 1-0 aantekenen.

Na rust kwam DZSV voetballend beter voor de dag. Dit leverde al snel de 1-1 gelijkmaker in de 50e minuut op. Sparta kon weer opnieuw beginnen. Na de wissel van Tim Jongman en Rob van Holland voor respectievelijk Twan van den Abeelen en Erik Wassens was er maar één ploeg die recht had op meer en dat was Sparta. De druk werd opgevoerd en goede kansen waren er te noteren voor o.a. Danny Reinders, Dewi Perik en Daan Akkerman. In een scrimmage vlak voor tijd leek de beloning te volgen, maar de inzet van Daan Akkerman belandde op de paal. Met een 1-1 gelijkspel moesten beide ploegen genoegen nemen en DZSV was daarmee het meest tevreden.

Volgende week gaat Sparta in IJsselmuiden op bezoek bij IJVV.

Sparta – DZSV 1-1

37′ 1-0 Danny Reinders
50′ 1-1

Opstelling Sparta: Jari Klaver, Davide Poledda, Kevin Krommendijk, Rob van Holland (72′ Erik Wassens), Matteo Poledda, Lars Kikkert, Tim Jongman (72′ Twan van den Abeelen), Ronald te Morsche, Daan Akkerman, Dewi Perik, Danny Reinders

Gele kaart: Lars Kikkert

Meer foto’s