Sparta is er niet in geslaagd het cruciale duel tegen Enter Vooruit in haar voordeel te beslissen. Ondanks een groot veldoverwicht en een karrenvracht aan kansen lukte het niet om aan de goede kant van de score te blijven. Een zeer effectief Enter Vooruit deed dat wel en ging er met de winst vandoor: 3-1.

Vooraf was bij Sparta het besef goed aanwezig dat tegen Enter Vooruit vrijwel de laatste kans lag om er dit seizoen nog wat van te maken. Na de deceptie tegen De Esch (5-4 verlies) mochten er nu geen fouten meer worden gemaakt. Na de huldiging van middenvelder Ron Smit (250 wedstrijden voor Enter Vooruit) maakte Sparta in de beginfase van de wedstrijd haar bedoelingen meteen goed duidelijk. Enter werd terug gedrukt en al in de 2e minuut mochten de Spartanen juichen. De bal caramboleerde bij Daan Akkerman voor de voeten en hij maakte vrij baan naar de keeper toe geen fout, 0-1.

Gesteund door deze snelle treffer leek Sparta snel werk te maken van deze match. Enter kwam er niet aan te pas en het was wachten op een verdere uitbouw van de score. De aanvoer van achteruit was goed, het middenveld was in handen van Sparta, maar de grote makke vandaag bleek het benutten van de kansen. Na een half uur spelen kwam Enter zowaar op gelijke hoogte. De eerste kans werd meteen benut. De bal kon vanaf links eenvoudig worden ingeschoten, Sander Ensink kreeg niet voldoende vat op de bal en de rebound was voor Ron Smit, 1-1.

Sparta richtte zich na deze tegenvaller op en leek twee minuten na de gelijkmaker alweer op voorsprong te komen. Scheidsrechter Stegeman constateerde echter een overtreding en keurde de treffer af. Ronald te Morsche ontving een gele kaart vanwege zijn reactie hierop en vanaf dat moment was de leidsman de draad volledig kwijt. Eenduidigheid in de beslissingen ontbrak volledig en bij elk fluitsignaal was het maar afwachten welke kant de bal op zou gaan. Met een 1-1 stand zochten beide ploegen de kleedkamers op en mocht Sparta zichzelf verwijten dat er geen duidelijke voorsprong op het bord stond gezien de kansenverhouding.

Na rust trachtte Sparta de draad weer op te pakken. Enter moest weer terug, maar toonde zich uiterst effectief. In de 55e minuut werd Wout Velten met zijn rug naar de goal ingespeeld. Vanuit de draai mikte de spits via binnenkant paal raak, 2-1 voor Enter. Sparta zocht de weg weer naar voren, maar het zat er vandaag gewoon niet in. Lars Kikkert mikte nog op de lat, maar diverse open kansen werden maar niet benut. Met soms kunst en vliegwerk bleef de thuisploeg op de been.

Een kwartier voor tijd zette Ron Smit de thuisploeg op 3-1. Vanuit een corner kwam de bal in de vijfmeter voor zijn voeten en dit was voor hem natuurlijk geen probleem. Sparta op een 3-1 achterstand en er was geen andere optie dan de weg naar voren blijven zoeken. Toen Dewi Perik in de 82e minuut wederom een open kans onbenut liet kwam het besef langzaam in de ploeg dat er vandaag niet meer in zat. Het benutten van de mogelijkheden bleek een te groot obstakel om vandaag de drie punten mee te nemen.

Na de wedstrijd was duidelijk dat de rol van Sparta hiermee in de competitie is uitgespeeld. Ook in de derde periode lijken de kansen verkeken. Dat neemt echter niet weg dat er nog een aantal wedstrijden te spelen is, waarin het team aan de supporters verplicht is om tot het maximale te gaan.

Enter Vooruit – Sparta E. 3-1

02′ 0-1 Daan Akkerman
29′ 1-1 Ron Smit
55′ 2-1 Wout Velten
75′ 3-1 Ron Smit

Gele kaarten Sparta: Ronald te Morsche, Danny Reinders

Opstelling Sparta: Sander Ensink, Davide Poledda, Erik Wassens, Kevin Krommendijk, Matteo Poledda, Lars Kikkert, Tim Jongman (76′ Twan van den Abeelen), Ronald te Morsche, Danny Reinders, Dewi Perik, Daan Akkerman