Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Eilermark JO9-1 op het programma. In de najaarscompetitie hadden we hier onze grootste nederlaag geleden van 9-2, dat moest dus beter.

We begonnen de wedstrijd op zijn zachts gezegd een beetje slaperig. Sparta mocht aftrappen, de bal werd terug gespeeld en rolde -zonder dat deze werd aangeraakt- over de achterlijn. Na 3 seconden dus de eerste hoekschop tegen. Wakker worden!!!!! Uit de hoekschop werd gelukkig niet gescoord en Sparta was inderdaad wakker, gelukkig maar. De wedstrijd ging aardig gelijk op, daar waar Eilermark vaak het betere van het spel had was de inzet van Sparta deze wedstrijd super.

Toch stonden we na een minuut of 10 voetballen op een 2-0 achterstand. De kopjes gingen echter niet hangen en we bleven vechten voor de bal. Het langs rijden van een ambulance was nog wel even wat onhandig, dit spektakel wou Karlijn natuurlijk niet missen. Gelukkig had deze het tempo er aardig in zodat ook Karlijn weer haar hoofd bij het voetbal had. Sparta stroopte de mouwen op. Dit resulteerde in een snelle aanval over rechts en een snoeihard schot van Yahyah waar de keeper van Eilermark geen antwoord op had 2-1. Of hij de bal überhaupt langs heeft zien komen vraag ik me af.

Niet veel later kreeg Pax ter hoogte van de middenlijn de bal voor de voeten en bedacht zich geen moment, dit soort ballen moet je Pax niet geven, een prachtig schot in het dak van het doel zorge voor de verdiende 2-2. Dit was ook de ruststand. In de rust allemaal even wat drinken, complimenten van de ouders ontvangen over de inzet en spelvreugde en weer verder. Na een minuut of 5 voetballen was het Felix die na een aanval over rechts de 2-3 binnen schoot en zo stonden we voor het eerst op een voorsprong deze ochtend. Na dit doelpunt begon Eilermark beter te voetballen en speelde een aantal keer makkelijk richting het doel van onze onverschrokken keeper Ties. Deze heeft een aantal goede reddingen verricht zodat het een tijdje duurde eer Eilermark de gelijkmaker binnen kon schieten 3-3.

Niet lang hierna schoten ze ook de 4-3 binnen en moesten we weer vol aan de bak om niet te verliezen. Sparta drong aan en kreeg een hoekschop. Een goede voorzet van Yahyah werd op waarde geschat door onze aanvoerder Felix, hij kopte de bal binnen en zette hiermee de 4-4 op het niet aanwezige scorebord. Een laatste kans van Tim belande op de paal en ook Luc kreeg de bal er niet meer in. Na de nederlaag van vorig seizoen dus een knappe en verdiende 4-4.

Over de penalty’s na de wedstrijd kunnen we kort zijn. Ondanks dat Ruben nog wel aan iedereen liet zien hoe het moest door de bal strak in de hoek te schieten werd dit op één of andere manier niet opgepakt. Bijna alle ballen vlogen hoog over het doel en waarschijnlijk zijn ze deze nu nog aan het zoeken.