Vandaag Achilles Enschede, onze buurman, op bezoek. We hadden deze tegenstander al getroffen in de bekercompetitie en we wisten dus dat we een gedegen tegenstander hadden vandaag. We moesten Ilano missen, hij was helaas ziek.

Helaas was er geen scheidsrechter toegewezen en hebben we Jordy Minnegal bereid gevonden om de honneurs binnen de lijn waar te nemen. Jordi super en hartstikke bedankt. Aan de lijn was het Floris Donker die de vlag hanteerde, ook Floris, super bedankt. We zullen het samen, leiders, trainers en ouders, moeten doen, dus het is heel fijn dat we een supportersschare hebben waar we uit kunnen putten.

De wedstrijd begon en het was al snel duidelijk dat Sparta de overhand had en ook de kans verhouding was in het voordeel van Sparta.
Het eerste echte gevaar kwam van Teun, daar waar hij eigenlijk voor zijn eigen kans had kunnen gaan, besloot Teun om af te spelen naar Vernon maar die had dat niet verwacht en stond daarbij buitenspel. Snel daarna volgde een enorme ouderwetse scrimmage voor de goal van Achilles maar op onverklaarbare wijze konden we geen doelpunt noteren.

Het enige echte gevaar van Achilles werd verijdeld door Matthijs die op de linksback positie wederom prima zijn mannetje stond. Sparta had een standaardsituatie nodig, een corner die genomen werd door Jort en Vernon tikte de bal bij de eerste paal binnen. Hoewel er ook geruchten zijn dat er sprake was van een eigen doelpunt van Achilles. Volgens de trainer was er geoefend op de standaardsituaties of bedoelde hij de eigen doelpunten?!

In de rust waren we best tevreden over het eigen spel en bespraken we eigenlijk de bekende dingen zoals rustiger aan de bal en niet elke situatie oplossen met een “blinde knal” naar voren. Vaak is het gewoon beter om de bal rustig aan te nemen en goed rond te kijken. Dan kun je beslissen om samen te spelen of zelf op te dribbelen als er heel veel ruimte is zoals tegen Achilles. Wat we heel goed deden in de 1e helft was natuurlijk het creëren van kansen, wat we minder goed hadden gedaan waren die kansen benutten. Als je zo goed speelt en zo veel kansen weet te creëren dan moet je jezelf wel belonen met het maken van doelpunten. Dus het motto was scoren in de 2e helft.

Nou dat deden we. We hadden Jorik en Boyd ingebracht voor Teun en Huub en Jorik liet direct van zich horen. Hij stond voor het eerst van zijn leven linksbuiten en kreeg een goede pass van Storm en zijn aanname was goed en hij draaide om zijn as en schoot heel beheerst binnen in de korte hoek. Dat was nog eens een goede binnenkomer, Goed gedaan hoor.
We hadden de voorsprong verdubbeld. Aan de andere kant stond onze verdediging met Storm en Yash en onze vleugelverdedigers Mathijs en Quinten wederom als een huis. Daarvoor ons middenveld dat met Jort, Boyd en Tijn in de 2e helft heer en meester waren (en natuurlijk ook met Huub in de 1e helft).

Ná de 2-0 was het voor ons het sein om ons te belonen zoals we in de rust hadden besproken. De ene na de andere aanval werd gecreëerd. Eerst miste Vernon nog een ongelooflijke kans maar 1 minuut later nam hij al revanche door wel de 3-0 te scoren. Niek moest bij deze stand nog een keer goed ingrijpen om de 3-0 voorsprong te behouden en Achilles geen sprankje hoop meer te geven. En dat deed hij wederom, de 2e wedstrijd achter elkaar de 0 gehouden, knap gedaan hoor.

Jort besloot om het publiek te vermaken, met een geweldige, maar doelbewuste, PANNA kreeg hij het applaus dat hij daarmee verdiende. En Sparta ging op zoek naar nog meer doelpunten. Er waren 2 goede schietkansen voor Milan, maar zijn vizier stond niet op scherp vandaag, beide ballen gingen hoog over, maar met zijn dribbels langs de lijn bleef hij gevaarlijk. De 4-0 kwam van de voet van Boyd, een droge schuiver in de verre hoek, zeer bekeken gedaan. Achilles liet het toen een beetje hangen en Vernon kon zelfs zijn derde van deze middag aantekenen. Hij kon in zijn eentje vanaf de middellijn doorlopen en 1 op 1 met de keeper wist hij wel raad. 5-0.

Het slotakkoord was voor Jorik, die zijn tweede van de dag scoorde. Zo ben je vaak verdediger en zo sta je linksbuiten en scoor je 2 keer. Sparta heeft heel goed gevoetbald, echt goed gestreden en goed de kansen benut in met name de 2e helft. Groot compliment voor het hele team. Volgende week, uit naar Quick 20, we zullen daar onze koppositie, die we samen hebben met ATC 65 met opnieuw veel inzet en strijd verdedigen.