Na een prachtige 1e competitie voor de winter hebben we ons zelf beloond met een promotie naar de 2e klasse. We zouden na de winterstop tegen nog betere tegenstanders gaan voetballen en daarmee word je uiteindelijk zelf beter.

We hadden het al heel goed gedaan in de beker maar we vonden uiteindelijk ons Waterloo in Doesburg en we weten dus inmiddels wel een beetje wat ons te wachten staat in de 2e klasse. We zullen elke wedstrijd opnieuw moeten strijden om punten te halen, want het zal niet meer zo makkelijk gaan als voor de winter.

Na het verlies in een zeer rommelige wedstrijd met enkele vervelende momenten tegen en in Losser was het vandaag wederom een mooi affiche. De Tubanters JO3-1 zou ons ontvangen en we konden onze borst nat maken.

Nu is het voordeel van goede tegenstanders dat je daar uiteindelijk zelf beter van kunt worden. Dat is ook het voordeel van de promotie die we hadden afgedwongen. Echter als we, voordat we in de kleedkamer, zijn ons zelf bij voorbaat al kansloos achtten, dan hoeven we de volgende keren de voetbalschoenen niet aan te trekken. Het begon allemaal erg rommelig, de “signalen” dat we het toch niet zouden kunnen winnen, de bij vlagen zeer slechte warming-up, hakjes, niet met de wedstrijd bezig en dan de wedstrijd zelf.

Bij een 2-0 achterstand na 6 minuten, waren ook wij wakker en begonnen we eindelijk een beetje mee te doen in het spel. Maar de wedstrijd hadden we al verloren. We stonden wel op het veld maar we deden niets meer van wat we wel goed kunnen, zoals samen spelen, elkaar coachen, geen lange ballen, rustig blijven aan de bal.

We hebben 1 moment gehad aan de linkerkant in de 1e helft waar we dit wel allemaal deden en dat resulteerde uiteindelijk in een bal op de lat. Maar dat was eigenlijk ook het enige echte wapenfeit van ons deze speelronde.

Voor de rest was deze wedstrijd nooit een wedstrijd. Ja, het klopt, de Tubanters was goed en misschien ook wel veel beter, maar in de rust hebben we met elkaar wel afgesproken dat we minimaal inzet kunnen tonen en kunnen vechten om in de wedstrijd te komen. Maar helaas is dat er niet van gekomen.

Na de wedstrijd hebben we met elkaar afgesproken dat we deze 9-0 nederlaag snel gaan vergeten en dat we het er nooit meer over gaan hebben. Maar het is duidelijk, we hebben het deze wedstrijd niet goed gedaan.

Dus volgende week tijd voor revanche, thuis tegen BSC Unisson uit Boekelo.