Sparta JO11-1-NEO JO11-1 5-0
Vandaag de tweede wedstrijd in de voorjaarscompetitie tegen medekoploper NEO uit Borne. In de 3e minuut de eerste kans voor onze boys, op assist van Lorenzo schiet Leart de bal over. Twee minuten later een kans voor Dani maar de bal gaat naast.In de 9e minuut de eerste kans voor onze tegenstander NEO maar de bal gaat gelukkig voor ons naast. Een minuut later een grote kans voor Leart die alleen voor de keeper komt op assist van Mick maar vervolgens verzuimt te scoren. Nog een minuut later is het wel raak voor ons, op assist van Leart scoort Lorenzo de 1-0 voor Sparta. In de 13e minuut krijgt Quinten een goede kopkans, uit een vrije trap genomen door Leart kopt hij de bal net over.

Een minuut later krijgt Dani een schietkans op assist van Quinten maar de bal gaat over. In de 17e minuut krijgt Quinten een tweede kopkans, ook dit keer gaat de bal net over. In de 20e minuut krijgt NEO uit een counter de tweede kans van de wedstrijd maar Damain laat zich niet verassen en zijn doel schoon. Genoeg kansen gehad in de eerste helft maar die we niet benut hebben en daardoor gaan we met een minimale voorsprong van 1-0 de rust in. In de 4e minuut van de tweede helft wordt een schot van Mick door de keeper van NEO tot hoekschop verwerkt. Uit die hoekschop genomen door Duuk kopt Mick de 2-0 in.

In de 35e minuut krijgt NEO een vrije trap niet zo ver van ons doel maar dit vormt geen probleem voor Damian. In de 38e minuut wordt een schot van Lorenzo door de keeper van NEO tot hoekschop verwerkt die vervolgens niks oplevert. Twee minuten later wordt een schot van Thijs uit de rebound onderschept door Duuk die vervolgens de 3-0 binnen tikt. In de 42e minuut gaat de bal uit een vrije trap genomen door Lorenzo net over het doel van NEO. In de 44e minuut een doelpoging van NEO maar Damian grijpt goed in.

Een minuut later wordt het duel definitief beslist door een doelpunt van Leart die de 4-0 maakt met nog vijf minuten te spelen. In de 48e minuut maakt Duuk zijn tweede treffer van de wedstrijd en de 5-0 voor Sparta en dit is tevens de eindstand.

Een ruime verdiende overwinning van onze boys en we blijven zo aan kop in de ranglijst.

Volgende week een uitwedstrijd tegen Quick’20 in Oldenzaal om 09.45 uur.